Erfaringer no1.

Hva kan vi? Hva har vi gjort før? Vi har pusset opp et hus, det har vi gjort. Ganske omfattende innvendig oppussing, men ikke helt totalrenovering heller. Forhåpentligvis har vi lært og kan gjøre ting bedre og mer effektivt denne gangen.

Først det usynlige. Vi starter på toppen. Vi har revet ned all himling i andre etasje og fjernet all isolasjon for å etablere luftespalte, og deretter isolert på nytt. Taket var isolert, men med en blanding av gammel glassvatt og senere innsprøytet steinull hadde det som skulle være lufting blitt tettet igjen. Poenget med å lufte taket er for å unngå fuktskader. Ordet fukt utløser ulende varsellamper hos de fleste når det gjelder egen eiendom, så det var det greit å fikse opp i.

Når vi først hadde revet himling og åpnet opp satt vi likeså godt inn en limtrebjelke i møne med ekstra bæring langs taket ut til yttervegg. Det gjorde at vi kunne ta bort to bærende knevegger i to av soverommene og få litt større rom.


Fin erfaring å ha, heldigvis trenger vi ikke dra nytte av den i det nye huset. Luftingen er ok (forhåpentligvis), og ingen ekstra bæring skal inn. Yes!

Nok en mer eller mindre usynlig ting vi har gjort er å bytte ut alle rør fra kjellerveggen og inn. Noen ligger usynlig støpt ned i kjellergulvet, mens noen rør går langs kjellerveggen og i himlingen. Heller ingen planer om å bytte ut rørsystemet i det nye huset, det følger gjerne med renovering av bad, og det dropper vi denne gangen. Iallfall i første omgang.


Stort sett alt elektrisk ble også byttet ut, noe som gir et litt tryggere hus!

– Guro –

You may also like