Erfaringer No2.

Så kommer vi til det synlige, la oss ta etasje for etasje. Siden vi avsluttet med nytt røropplegg i kjelleren sist det var snakk om erfaringer kan vi jo begynne der nå. Det var riktignok noe av det siste som ble renovert, men vi klarte ikke la den stå helt urørt den heller. Vi har laget nytt vaskerom. Pigget og gravd ut gulvet, lagt pukk, isolasjon, varmekabler og støpt nytt gulv. Vi har isolert rommet på innsiden, noe man skal være litt forsiktig med under bakkenivå på grunn av fukt. Derfor er det kun 5 cm i veggene. Andre tiltak for å forhindre fukt var egentlig å bygge et rom i rommet, mye luft mellom eksisterende kjellervegg og nye isolerte vegger. Vi minimerte bruken av organisk materiale og brukte stålstenderverk og trykkimpregnert tre til spikerslag og avstiving. Den nye veggen kledde vi med vannfaste sponplater og malte med Jotun sin våtromsmaling. På gulvet ble det smurt membran og flislagt. Vi satt inn et lite dusjkabinett og kjøkkeninnredning fra IKEA i vaskerommet. Vi valgte en billig løsning med Häggeby fronter og Ecbacken laminatbenkeplate. Innmaten består av hylleplan og tråkurver. Det funker til treningsklær og annet rot som havner i et vaskerom.Dette er nok et av rommene jeg kommer til å savne mest. Vi skal være glad for at vi i det hele tatt har et vaskerom i det nye huset, men der er bittebittelite.

Resten av overflatene i kjelleren fikk en lettere oppgradering med flislagte gulv og nymalte vegger. 


Vi har også satt inn ny ytterdør i kjelleren. En det går an å lukke og låse både fra innsiden og utsiden, i motsetning til den som stod der fra før. Det er noe vi tenker på å gjøre i det nye huset også. Der har det visstnok vært en inngangsdør i kjelleren som har blitt tettet igjen, så det skal være en smal sak og få åpnet opp og satt inn en dør der igjen. Praktisk når hovedinngangsdøra er på siden av huset og opp en trapp!


Det siste vi gjorde i kjelleren var å bytte vinduer. Alle utenom ett er byttet ut. Ett rom står uberørt og klart for de nye eierne å boltre seg i, hvis de vil!


Og når jeg sier vi har gjort ditt og vi har gjort datt, så har vi gjort mye selv, men selve utførelsen skal ikke jeg ta på meg for mye av æren av, det har min bedre halvdel bidratt klart mest med!

– Guro –


 

You may also like