Erfaringer No4.

Siste innlegg fra gamle huset. Jeg kal snart vise mer fra prosessen i det nye huset, og ikke minst resultater. Det gleder jeg meg til.

..men først; en etasje opp fra sist og til soveromsavdelingen. Eller vi får vel ta med oss trappa på veien opp. Den var også i lakkert gammelt treverk, men den hadde blitt lakket så mange gangen at vi ikke så for oss noen ende på slipingen hvis vi skulle gi oss inn på det prosjektet. Derfor ble det en malt trapp, noe som passet helt fint inn.


I hovedsoverommet fant vi det samme fine gulvet som i første etasje, så der ble det også slipt gulv etter vi hadde fjernet et litt slitent heldekkende teppe. Vi tok også bort et stort garderobeskap. Kottet tilhørende soverommet var nemlig så stort at det ble gjort om til et walk-in-closet. Kottet eller den nye garderoben fikk panelplater i den skrå, nyisolerte himlingen og ble ellers kun malt på vegger og gulv. Hovedsoverommet fikk rensket veggene for tapet, men her gikk vi ikke på med sparkelspade og pussebrett, denne gangen prøvde vi oss med veggfornyer. Slett, tykk tapet. Resultatet ble bra, men stikker du nesa helt inntil veggen ser du skjøtene i tapeten. Vi pusset også brannmuren i soverommet, og i gangen utenfor, slik at vi fikk en slett pusset overflate. Fra før var det en knudrete gul puss, som du kunne raspe deg stygt på bare du så vidt strøk borti.


Etter å ha revet all gammel himling og isolert på nytt måtte vi selvfølgelig ha ny himling. Vi satt på dampsperre/plast og la panel i hele etasjen.

De to andre soverommene og den lille gangen hadde dessverre ikke det fine tregulvet som resten av huset, så der ble det lagt nye enstavs parkett. Veggene ble sparklet og malt, og i det ene soverommet fikk vi plassbygd skap til å skjule røropplegget til den nye toalettrommet vi har etablert oppe. Det fantes bare et toalett i huset når vi kjøpte, men med tre soverom i andre etasje synes vi det var fornuftig å bygge et til. Samtidig som vi renoverte badet i første etasje la vi klart rør til et lite bad i andre etasje. Her satt vi opp nye vegger i enden av den lille gangen, og fikk dermed et ekstra lite rom. Vi flisla gulvet og malte veggene. Veggen bak vasken fikk våtromsmaling. Siden badet havnet delvis inn under skråtaket fikk vi bygget noen integrerte hyller som tok plass fra kottet bak istedenfor selve baderommet. Smart!I tillegg er det blitt skrudd litt møbler, listet, sparklet spikerhull og sikkert mye annet som er glemt ettersom tiden har gått.

Jo, ute! Vi var heldige og slapp unna uten å måtte bytte tak, kledning eller andre større ting, men en platting har vi bygd, med rekkverk og levegg. Og til ny uteplass måtte vi jo ha nye utemøbler, så det ble forskalt og støpt i betong!


Litt nytt rekkverk er det vel plan om å sette opp på det nye huset og, men det tror jeg vi kan etter å ha satt opp noen løpemeter både her og på hytta.

Selv om vi på langt nær skal gjøre så mye i det nye huset håper jeg vi har lært litt som vi kan dra nytte av. Som planlegging og materialinnkjøp. På byggevarehandelen i Halden har vi vært stamkunder, og de ansatte der har vel full kontroll på hele prosjektet vårt. Sist vi var nedom bemerket en av de ansatte at lille K hadde blitt så stor, skulle tro han hadde vokst opp der nede. Nesten synd å si at det er litt sannhet i det. Vi trenger ikke gjøre det til en vane med daglige besøk hos bygghandelen i Fredrikstad, det tar mye tid.

Nå blir det spennende med nytt prosjekt!

– Guro –

PS. hittil ser det faktisk ut som logistikken rundt oppussinga går litt bedre. Jippi! Vi har lært!
 

You may also like