Vegger.

Sparkle. Pusse. Sparkle. Pusse. Også gulroten: male!! 

Utgangspunktet vårt i det nye huset var tapet med en del struktur, så for å få slette vegger var det bare å finne fram sparkelspaden. Tenk om vegger med struktur hadde vært i vinden da! Det hadde spart en del arbeid det, men jeg er vel enig med dagens trendbilde at slette vegger med matte overflater er stilig, så da blir det det. 

Lille hjelper
Første runde
 

Vi sparklet og malte et lite prøvefelt før vi bestemte oss for å beholde tapet og sparkle oppe på den. Det sparte oss for en hel del arbeid å ikke måtte rive ned all tapet. Vi gikk over alle vegger og skrapte bort alt det løse før vi begynte. Denne gangen brukte vi rullesparkel. Man påfører altså sparkel på veggen med en grov rulle og trekker av med en sparkelspade. Vi synes vi fikk teken på det etterhvert og rulle var en effektiv måte å påføre sparkel på veggen. Etter første lag med sparkel hadde tørket pusset vi det med sandpapir festet på et slipebrett, også gjorde vi alt en gang til. Det dukket opp noen luftbobler i tapeten når den fuktige sparkelen kom på, de skjærte vi bort og sparklet over på nytt. Under noen av disse boblene dukket det opp gammel, fargerik kjøkkentapet. Moro med gamle skatter, men dessverre vanskelig å ta vare på.

Gamle skatter på kjøkkenet

Vi har allerede malt tak og taklister og i morgen skal veggene males. Jeg gleder meg! Alltid gøy når man kommer til det som skal være synlig.

Klart for veggfarge

– Guro –

You may also like