Kjøkkenmontasje.

Jeg skal prøve å gjøre en lang historie kort. Kjøkken er og forblir mye stang ut og tilpasninger for oss. Til og med denne gangen, selvom vi trodde vi hadde vært smarte og valgt Ikea – bruksamvisningenes konge!

Før

Det hele begynte veldig bra og vi fikk skrudd sammen alle skuffer og skrog på to små kvelder. Vegger og gulv ble forberedt for installasjon. Det gikk også veldig bra. Skrogene ble satt inn. Det går fortsatt bra. Til og med høyskapene som måtte skråskjæres i bunn for å kunne monteres over trappen som går ned inn under kjøkkenet.Men så begynner problemene. Ikke de største tingene, men små irriterende ting som å måtte flytte om på hylleplan for å tilpasse til ovn og micro som vi valgte å ikke kjøpe fra Ikea, bytte om hengsler og ta av og på dører. Noe man sikkert hadde sluppet unna hvis alt hadde blitt gjort i riktig rekkefølge. Så selv om Ikea er bruksanvisningenes konge, så er det en bruksanvisning for skrog, en for skuffer, en for hengsler, og da blir det fort gjort at ting ikke blir gjort helt som det i utgangspunktet er tenkt.

Skuffene ga oss en liten utfordring når de skulle inn i skrogene også. Etter å ha montert de sammen i en fei, viser det seg selvfølgelig at ikke alle skuffer skal monteres likt. På de nedre skuffene skal fronten monteres lavere enn på de øvre, så da var det bare å gjøre om på halvparten av skuffene da. Heldigvis er ikke kjøkkenet vårt så stort denne gangen.

Nå skal vi begynne å snakke om det som virkelig er gøy. Benkeplateleveransen. Som ikke kom. Tydeligvis ikke så lurt å forvente at Bring kan levere til rett tid midt i julestria og i etterdønningene etter Black Friday.  Leveransen ble utsatt en drøy uke og dermed hele ferdigstillelsen av kjøkkenet. Man blir vant til å ta oppvasken på badet, men det er ikke så gøy.

Når benkeplata først kom var den på plass i løpet av en kveld, men det var ikke bare bare. Når du har et L-kjøkken med vegg i den ene enden mister du litt justeringsmuligheter. Det er kanskje noe å tenke på til neste gang man skal planlegge et kjøkken.


Nå ble historien kanskje ganske lang allikevel, men bunnen er ikke nådd enda. Hvitevaremontering er IKKE gøy. Der nådde vi bunnen. Vi får først innrømme at vi kjøpte feil oppvaskmaskin. En maskin som ikke kan ha høyere fronter en 72 cm. Vi trodde 80 cm fronter var standard og gjorde ikke noe videre research. Så feil kan man ta. Maskinen gikk tilslutt inn (på millimeteren) etter at fronten var montert så høyt den kunne og benkeplaten hadde fått fem plater skrudd oppunder seg for å feste den altfor lave maskinen. Etter et bomkjøp når det gjaldt oppvaskmaskin, skulle man tro kjøleskapet som er kjøpt på Ikea skulle passe som hånd i handske i et skrog fra ikea. Tudeligvis ikke når de frontene vi har valgt fra Ikea er hengslet på litt andre steder enn tegningen tilsier. Vi fikk ta fram metallsagen og sage litt av siden på føttene, og måtte ganske mange forsøk til for å få plassert kjøleskapet nøyaktig slik at hengslene ikke tok i og døren gikk an å lukke.Heldigvis har kjøkkenhistorien en god slutt. Huset flislegger fikk opp flisene over kjøkkenbenken på en dag og er nå akkurat ferdig med å fuge. I morgen ser det ut til at vi endelig kan få på plass platetoppen og begynne å bruke den. Og kanskje begynne å rive av beskyttelsesplasten?! Eller skal vi bare beholde kjøkkenet blått?

– Guro –

You may also like